top of page

Exhibitions

Wed, 27 Apr

|

Gallery F48

OBVARA

Den Nordiske keramikeren Vibbe kombinerer en spesiell gammel keramikkteknikk, Obvara, og nordisk visuell kunststil for vise sitt personlige språk.

Tickets are not on sale
See other events
OBVARA
OBVARA

Time & Location

27 Apr 2022, 19:00 – 21:00 CEST

Gallery F48, Frognerveien 48B, 0266 Oslo, Norway

About The Event

OBVARA

Keramikk kunstutstilling 

Kunstner:   Vibbe

27.04-15.05.2022

  Den danske keramikeren Vibbe  stiller ut keramikkunst, inkludert skulptur, krukker, trykk og kutt i GalleriF48.

Vibbe er en kunstner med nordisk kulturbakgrunn, og hun kombinerer en spesiell gammel keramikkteknikk, Obvara, og nordisk visuell kunststil for vise sitt personlige språk. Ved hjelp av høye temperaturer blir den kalde leiren en varm koffert rik på uttrykk.  Nordisk visuell kunst gir en av de beste tolkningene av livet og fremtiden, og det tar integreringen av design og liv til det ytterste. I den langsiktige designprosessen har konseptene humanisering, nasjonalisering, enkelhet og natur alltid veiledet nordiske designere.

Obvara (uttales ab-vara og er noen ganger kjent som "baltisk raku") oppsto i Øst-Europa (hovedsakelig Hviterussland, Estland og Latvia) rundt 1100-tallet.

Man brenner keramikk til ca. 900°. Etter brenning dyppes keramikken i en obvara-blanding av mel, sukker, vann og gjær før keramikken kjøles i vann. Likheten med raku-brenning er at du tar gryten ut av ovnen når den er varm, men forskjellen er at gryten dyppes ned i en spesiell Obvara-blanding og deretter i vann. Effektene er at potten kommer ut med fantastiske mønstre som kan se ut som dyretrykk eller abstrakte former. Denne vakre folkekunsten har sett noe av en vekkelse i nyere tid.

Obvara-keramikk kommer tilbake til oss fra gamle dager. Teknikken er kjent som "herdet keramikk" eller "svertede gryter" i Latvia, "surdeigkeramikk" eller "gjærkeramikk" i Litauen.Obvara er heller ikke bare dekorativ; det sies å ha åndelige konnotasjoner der pottemakere og lokalbefolkningen fra landsbyene ville tro at Obvara-mønsteret av øyne som oppstod beskyttet maten deres mot onde ånder. Obvara-gryter absorberer også fuktighet veldig godt, så de er kjent for å være gode å lage mat i.

Vi gleder oss til å stille ut Vibbe Fongens vakre og spesielle kunst i GalleriF48. Velkommen til vernissage!

Share This Event

bottom of page