top of page

Paal Bugen

Vi i Galleri F48 er stolte av å kunne presentere separatutstillingen til Paal Bugen, som har fått navnet «Dow Jones or Corona». Med bakgrunn fra business og finans, har Paal en annerledes bakgrunn enn de fleste andre kunstnere. Han har malt siden han var barn, men har først de siste årene tatt skrittet fullt ut og er blitt en produktiv kunstner som lager malerier som holder svært høy kunstnerisk kvalitet.
Etter tragedien i New York 11. september 2001, begynte Paal å jobbe med serien han har kalt "A short history of the Dow Jones Index".
«Jeg skulle ha noen møter i Twin Towers uken etter, med Cantor Fitzgerald, men de ble alle utslettet i det forferdelige angrepet. Jeg begynte å male som en slags terapi. Og resultatet ble et 100-talls malerier, laget over nesten 20 år. De er alle lett gjenkjennelige fordi jeg skriver aksjeindeksene i dem den dagen de er ferdige», sier Paal selv.
«Da koronaen kom og nedstengingen startet, malte jeg The Caveman, Ancestors, The Abyss, Sympathy for the devil, Marilyn og mange andre i det jeg kaller «The Corona Series». Jeg ønsker å vise hva nedstengingen gjorde for vanlige mennesker og familier, og vise smerten. Folk som skriker. Jeg har noen skrikemalerier som jeg snudde, de var bare nesten for sterke å se på», forklarer kunstneren.

Gå in nettbutikk, eller les mer om kunstneren Paal Bugen.

bottom of page